Priče deset književnika od Dimitrovgrada do Novog Sada u novoj knjizi Kaje Pančić Milenković iz Pirota

Pirotska biblioteka objavila je knjigu „Susreti na mostu“ pesnikinje, novinarke i članice UNS-a, Kaje Pančić Milenković, u kojoj se nalaze priče deset književnika iz Srbije – od Dimitrovgrada do Novog Sada, među kojima je i dimitrovgradska književnica Elizabeta Georgiev.

Prema rečima autorke, knjiga je nastala u vreme pandemije i socijalne distance, te govori o tragovima druženja u novonastaloj „korona samici“, što je čini nesvakidašnjom i originalnom po ideji. Kako ona kaže, čitajući stare beleške i zaostavštine, osmislila je da okupi različite pisce i njihova mišljenja o situaciji tokom pandemije.

Teme su formulisane u obliku sentenci, poslovica, aforizama, filozofski intoniranih misli ili stihova, a autori su na njih odgovarali kratkim pričama, lirskom prozom, mini esejima ili pesmama. Na poleđini knjige izdvojeni su utisci književnika koji su pisali za knjigu „Susreti na mostu“.

„Zašto sam deo priče „Susreti na mostu“? Zato što je drugačija, originalna, posebna, inovativna, lekovita, potrebna u ovom vremenu traganja za sobom. Zato što se na mostu sreću ljudi koji žele da pređu prepreku“ – rekla je književnica Elizabeta Georgiev.

Naslovna strana knjige ilustrovana je umetničkom slikom Golemog mosta koji deli Pirot na dva dela, ruskog emigranta Semena Šepčenka, objavljeno je na sajtu Udruženja novinara Srbije,

Izvor i foto: UNS

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar