„Miholjski susreti sela“ 27. jula u selu Smilovci

U sredu, 27. jula sa početkom u 11:00 sati u selu Smilovci, na platou ispred česme, održaće se „Miholjski susreti sela“. Manifestacija je kulturno-umetničkog, zabavnog i sportsko – takmičarskog karaktera.

„Imamo takmičarske discipline, kao što je priprema gulaša od svinjskog mesa, sportske tradicionalne seoske igre, a to su nadvlačenje konopca, bacanje kamena s ramena i trka skakanjem u džaku“ – kaže za FAR Dejan Cvetkov, saradnik za promociju u Turističkoj organizaciji Caribrod.

Cvetkov dodaje da će manifestaciju pratiti i muzički program na kome će nastupiti Kulturno – umetničko društvo Caribrod, sa folklornim ansamblom i vokalnim solistima, kao i duvački orkestar „Smilovska banda“.

Za učesnike i takmičare obezbeđene su nagrade, diplome, pehari, medalje, zahvalnice i plakete, a od promotivnog materijala brendirane majice, kecelje i slameni šeširi. Takođe, za svakog takmičara obezbeđuje se i prostor za kotlić za gulaš, drva i 2 kg mesa po ekipi.

Prema rečima Cvetkova, za sve zainteresovane obezbeđen je i besplatan autobuski prevoz. Autous polazi u 9:00 sati iz Dimitrovgrada, obilazi sela Zabrđa i sela u Visoku, a po završetku manifestacije vraća učesnike i posetioce.

Prijave za učešće vrše se u Turističko – informativnom centru Caribrod.

Organizator manifestacije je Opština Dimitrovgrad, uz finansijsku podršku Ministarstva za brigu o selu. Turistička organizacija Caribrod pruža tehničku i organizacionu podršku.

Valentina Stojčev

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar