NUNS: Institucije da zaštite Nenada Živkovića

Pančevački novinar Nenad Živković ponovo se našao na meti napada opskurnog portala „Banatska istina“. U najnovijem radu ovog neregistrovanog sajta Živkoviću je upućeno niz uvreda, a na osnovu izmišljenih optužbi etiketiran je kao izdajnik.

U spornom tekstu koji je objavljen na pomenutom sajtu Živković je napadnut primitivnim i uličarskim uvredama i etiketiran je kao izdajnik i strani plaćenik. Između ostalog, navedeno je da „mrzi srpski narod” i zastupa interese „proustaških, balijskih, šiptarskih i zapadnih gnjida… kojima smeta razvoj naše zemlje”, stoji u saopštenju Nezavisnost udruženja novinara Srbije (NUNS).

Navodi se da je ovaj portal je i ranije na isti način pisao o Živkoviću, a on ceo slučaj vidi kao nastavak kampanje protiv slobodnih i kritički mislećih novinara.

“Iz bezbednosti anonimnog sajta i nepotpisane redakcije, oni i dalje huškaju na neistomišljenike, istovremeno izbegavajući pristojnu javnu komunikaciju, koja bi bila primerena civilizovanom i demokratskom društvu, kakvo srpsko nije. Ovakvi najblaže rečeno toksični medijski sadržaji dodatno snižavaju nivo te komunikacije, šire razmere govora mržnje i uništavaju pretpostavke kažnjivosti govora mržnje, čime ga, zapravo, legitimizuju”, izjavio je za NUNS Nenad Živković.

On pretpostavlja da je neposredni povod za tekst na ovom portalu satirični intervju sa potpredsednicom Narodne skupštine Republike Srbije, Pančevkom Sandrom Božić, koji je istog dana objavljen na portalu Pancevo.city.

Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje pisanje portala „Banatska istina“ koji u svom poslednjem radu širi mržnju, poziva na linč, vređa i etiketira pančevačkog novinara Nenada Živkovića.

NUNS poziva institucije da zaštite Nenada Živkovića.

“Takođe, zahtevamo od nadležnih organa da otkriju i sankcionišu kreatore govora mržnje koji stoje iza ovog portala, a koji na najprimitivniji način pišu o kritičarima režima i na taj način im ugrožavaju bezbednost”, saopštava NUNS.

Izvor: Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS)

Foto: N1

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar