Raspodela novca za sufinansiranje medija u Dimitrovgradu – najveći deo novca medijima Radoice Milosavljevića

Od 15,5 miliona dinara, koliko je iz budžeta Opštine Dimitrovgrad izdvojeno za finansiranje medijskih sadržaja u 2024. godini, rešenjem je raspodeljeno milion manje, a najveći deo i ove godine pripao je medijima u vlasništvu kruševačkog biznismena Radoice Milosavljevića, bliskog vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci – 10,1 milion dinara.

Medijski konkurs u Dimitrovgradu je i ove godine bio podeljen iz dva dela – veći deo od 13,5 miliona za izveštavanje na bugarskom jeziku (na jeziku nacionalne manjine koji je u službenoj upotreni u toj opštini) i dva miliona za medijske sadržaje na srpskom jeziku.

Ukupno je pristiglo 20 prijava, a komisija u sastavu Miodrag Miljković, Aleksandar Stanojević i Slavoljub Ristić, raspodelila je 14,5 miliona dinara, dok je milion dinara namenjenih medijima ostao, za sada, neraspoređen.

RTV “Caribrod” je tako, rešenjem koje je potpisao Vladica Dimitrov u svojstvu predsednika Opštinskog veća, dobila 7 miliona dinara za projekat “Teatar bez granica” (traženo 7,6 miliona), a ista medijska kuća u vlasništvu Milosavljevića za radio program dobila je još 2,3 miliona dinara, 100.000 manje od onoliko koliko je tražila za sufinasiranje projekta.

Televizija “Pirot”, takođe u vlasništvu istog kruševačkog biznismena, dobila je 800.000 dinara (traženo 100.000 više), pa je sve skupa medijima čiji je jedan isti vlasnik dodeljen 10,1 milion dinara.

Video produkcija “Lifeframe” iz Niša dobila je milion dinara za dokumentarni film, a agenciji “Hello animation”, koja sa prethodnom produkcijom deli istu adresu, ali i isto prezime vlasnika, pripalo je 400.000 dinara.

Isto toliko dobila je još jedna niška firma – “Softart web solutions”, dok je pirotski portal “Plusonline” dobio 300.000 dinara, a portal “Ćilim” iz Pirota 100.000.

Televizija “Zona plus”, čiji je vlasnik sin Bratislava Gašića, aktuelnog ministra policije, dobila je 500.000 dinara, a TV portal “Info Bosilegrad” 200.000.

Portal “FAR” dobio je 1,5 miliona dinara, iako je od 4 miliona dinara koliko je ukupna vrednost projekta, na medijskom konkursu za sufinansiranje tražio 3,2 miliona dinara.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar