TV5MONDE u poseti Nišville džez muzeju

Čuvena francuska tv stanica TV5MONDE koja promoviše umetnost i kulturu snimila je prilog o jedinstvenom Nišville džez muzeju i ubuduće će emitovati nastupe sa poslednjih festivalskih izdanja, saopštio je Nišville tim.

Javni servis francuskofonskih audiovizuelnih javnih servisa, TV5MONDE prezentuje 8 opštih, kulturnih kanala francuskog govornog područja i dva tematska kanala (deca i umetnost življenja).

Njihova misija je da promovišu francusko govorno stvaralaštvo i francuski jezik, ali i da ponude multilateralne, međunarodne, pouzdane i proverene informacije i predstave kulturno nasleđe iz celog sveta.

TV5MONDE je vodeći svetski kanal na francuskom jeziku. Privlači u proseku skoro 60 miliona gledalaca svake nedelje (kumulativna nedeljna publika).

Skoro 364 miliona domaćinstava i 120 miliona mobilnih telefona u 198 zemalja zapravo prima jedan ili više od 10 TV5MONDE kanala, sa specifičnim programima titlovanim na 13 jezika.

Saradnja Nišvila sa ovom velikom francuskom i svetskom medijskom kućom predstavljaće ubuduće značajan pomak u promovisanju festivala ne samo u zemljama francuskog govornog područja, već i u globalnom medijskom prostoru.

Izvor: Nišville

Foto: Zoran Ćirić / Nišville promo (Buba)

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar