VIDEO: U Dimitrovgradu održan okrugli sto na temu “Mi i kultura”

U Edukativno-obrazovnom centru u Dimitrovgradu održan je okrugli sto na temu “Mi i kultura” sa ciljem da se razgleda i dodatno unapredi kulturni sadržaj u gradu.

Opštinski većnik za omladinu i sport Branislav Vasov je u izjavi za medije istakao da je cilj okruglog stola da se probudi svest kod mladih u smislu da budu aktivniji i da oni budu kreatori svih kulturnih događaja u gradu. Prema njegovim rečima, ideje mladih trebaju biti ključ uspeha, a tim ljudi iz lokalne samouprave će se potruditi da njihove ideje sprovede u praksi u da ih realizuje.

Opštinska većnica za kulturu Sanja Milenkov je kazala da je okrugli sto organizovan sa ciljem da se čuju planovi, ideje i problemi predstavnika svih kulturnih institucija u opštini.

Direktorka Narodne biblioteke “Detko Petrov” Albena Milev je rekla da je cilj ove priče da se čuje mišljenje građana o tome šta bi oni voleli da vide od kulturnih sadržaja u Dimitrovgradu.

“Kao radnik u kulturi sam u proteklih nekoliko godina primetila da ono što mi nudimo kao kulturni sadržaj nije baš na adekvatnom nivou propraćeno i posećeno i onda sam došla na ideju da se svi uključimo, ali da prvenstveno damo glas i reč stanovništvu i poštovaocima kulture da oni kažu šta je ono što bi voleli da vide u svom gradu, a da mi onda kasnije to primenimo u našim programima da bi novac koji se izdvaja iz opštinskog budžeta u kulturu bio potrošen na način da građani budu zadovoljni”, navela je Milev.

Pogledajte izjave opštinskih većnika Branislava Vasova i Sanje Milenkov i direktorke Narodne biblioteke “Detko Petrov” Albene Milev.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
2024.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar