Održana XVII sednica Skupštine opštine Bosilegrad

Na XVII redovnoj sednici Skupštine opštine Bosilegrad usvojeno je svih 6 tačaka dnevnog reda, javlja NRTV – Bosilegrad.

Odbornici su usvojili Odluke o davanju na korišćenje sistema vodosnabdevanja „Roda“ javnom preduzeću za komunalije i usluge „Usluga“, kao i o davanju na korišćenje pokretnih stvari javnim preduzećima za ostvarenje godišnjeg plana rada. Usvojeni su devetomesečni izveštaj o budžetu opštine za ovu godinu i Program poslovanja JP „Građevinsko zemljište i putevi opštine Bosilegrad“.

Izmenjena je Odluka o društvenim priznanjima, koja ubuduće neće biti dodeljivana samo povodom Dana opštine – 21. septembra.

Na kraju sednice predsednik opštine Vladimir Zaharijev uručio je zahvalnice borcima I kategorije, braniocima zemlje u ratovima iz devedesetih godina, kojih je na teritoriji bosilegradske opštine trenutno registrovano 32.

„U opštinskom budžetu za narednu godinu biće predviđena mesečna novčana nadoknada za ljude koji su branili našu zemlju, a očekujemo da će i država izdvojiti određena sredstva. Svako ko ima bar 60 dana učešća u ratu na Kosovu i Metohiji ili bar 200 dana u ratu u Hrvatskoj, može da se registruje“, izjavio je Zaharijev.

J. P.

Izvor i foto: NRTV – Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar