a

Ombudsmani Srbije i Bugarske 1. oktobra u Bosilegradu

Zaštitnici građana Srbije i Bugarske Zoran Pašalić i Diana Kovačeva, u pratnji ambasadora Bugarske u Beogradu Radka Vlajkova, posetiće 1. oktobra Bosilegrad. Dvoje ombudsmana primaće pritužbe građana na rad organa javne vlasti u Narodnoj biblioteci „Hristo Botev“ od 10:30 do 11:15 sati. Nakon toga, meštanima Bosilegrada će do 16:00 časova na raspolaganju biti njihovi saradnici, saopštila je Stručna služba Zaštitnika građana Republike Srbije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 614-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 615-1024x683.jpg

Pašalić, Kovačeva i Vlajkov posetiće u 11:30 časova Kulturno-informativni centar bugarske nacionalne manjine u Bosilegradu, a 45 minuta kasnije održaće konferenciju za medije.

U 13:00 sati je planinan sastanak srpskog ombudsmana sa predsednikom opštine Vladimirom Zaharijevim. U 13:20 časova u zgradi opštinske uprave, Pašalić i Zaharijev će se obratiti novinarima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 616-1024x683.jpg

U terminu od 13.30 do 14.30 sati u Narodnoj biblioteci „Hristo Botev“, Zaštitnik građana Zoran Pašalić prisustvovaće radnom sastanku sa predstavnicima javnih ustanova, javnih preduzeća i organizacijama civilnog društva.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić / Vladimir Krojf Zahariev / Ministarstvo pravosuđa R. Bugarske

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar