Da li će se Nišville džez festival održati ove godine

Da li će se Nišville džez festival održati ove godine u Srbiji – jedina je tačka dnevnog reda Saveta Nišvil festivala, zakazanog za 6. februar. Ovo će najverovatnije biti i poslednja sednica Saveta u ovom sazivu, saopštio je Nišville team.

Direktor Nišvilla Ivan Blagojević kaže da je održavanje festivala ugroženo zbog enormnih skokova troškova, kako honorara izvođača i avio letova, tako i infrastrukture festivala, tribina, razglasa, rasvete, hotelskih i drugih tehničkih troškova.

-Tokom godina korone, kaže Blagojević, budžet festivala je značajno smanjen u odnosu na najbolja izdanja 2018. i 2019. godine, tako da uz aktuelnu inflaciju nismo spremni da stvaramo nove gubitke niti smo u mogućnosti da održimo dostignuti kvalitet festivala koji je Nišvil preporučio londonskom Gardijanu da ga uvrsti među 10 najboljih evropskih festivala.

Prošle godine Nišvil je organizovao 137 koncerata, 16 pozorišnih predstava, 82 filma i 50 različitih performansa, izložbi i promocija, stoji u saopštenju Nišville team-a.

Izvor i foto: Nišville team

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar