VIDEO: Projekat “Lekari specijalisti za Caribrod” počinje sa realizacijom 1. marta

Generalni konzulat Republike Bugarske u Nišu i Fondacija “Zamisli život” potpisali su sporazum o pružanju bespovratne finansijske pomoći radi realizacije projekta pod nazivom “Lekari specijalisti za Caribrod”.

PR Doma zdravlja u Dimitrovgradu dr Nikola Jordanov kaže u izjavi za FAR da projekat podrazumeva angažovanje lekara specijalista – onkologa, hirurga, specijalistu fizikalne medicine, psihijatra, pulmologa i kardiologa za pružanje zdravstvenih usluga pacijentima koji se leče u Domu zdravlja u Dimitrovgradu i dodaje da će projekat krenuti sa realizacijom 1. marta ove godine.

“Dva su glavna cilja projekta. Prvi cilj projekta je pružanje proširene zdravstvene zaštite pacijentima koji se leče u dimitrovgradskom Domu zdravlja, a drugi cilj je da se lekari što više približe pacijentima i da su dostupni za pravovremenu i efikasnu pomoć. Dolaskom specijalista iz Pirota i produženjem ugovora o radu penzionisanim lekarima iz Dimitrovgrada stvaraju se uslovi da se ostvaruje jedno od najvažnijih ljudskih prava – briga o zdravlja, pravo na dostupnost, kvalitetnu zdravstvenu zaštitu i humani odnos prema pacijentu”, ističe Jodranov.

Opširnije u izjavi Nikole Jordanova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
2023.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar