Učenici muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” osvojili tri prve nagrade na takmičenju u Mladenovcu

Učenici sa odseka klavira osnovne muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” iz Pirota osvojili su tri prve nagrade na takmičenju ”Memorijal Aca Panić” koje je juče održano u Mladenovcu.

Anđela Đorić iz klase Teodore Spasojević osvojila je prvu nagradu sa besprekornih 100 poena. Nikolaj Georgiev iz klase Saše Aleksića iz izdvojenog odeljenja u Dimitrovgradu osvojio je takođe prvu nagradu sa maksimalnih 100 poena, dok je Nikolina Petrov, takođe iz klase Saše Aleksića iz izdvojenog odeljenja u Dimitrovgradu osvojila prvu nagradu sa ostvarena 93 poena.

“Ponosni smo na uspehe naših učenika i čestitamo i njima i njihovim nastavnicima sa željom da u sledećoj školskoj godini nastave sa divnim rezultatima”, kazala je direktorka muzičke škole Marija Mijalković.

Direktorka škole je istakla da je takmičenje u Mladenovcu poslednje u ovoj školskoj godini tokom koje su mladi muzičari na Republičkim i Međunarodnim takmičenjima i festivalima osvojili 17 prvih, 8 drugih i 5 trećih nagrada. OMŠ “Dr Dragutin Gostuški” pohađa ukupno 195 đaka, od čega su po četrdesetak iz Dimitrovgrada i Babušnice, a ostali su iz Pirot, navodi Mijalković i dodaje da će 16. juna biti obavljen upis novih učenika u izdvojeno odeljenje u Dimitrovgradu.

A. Todorov

Foto: OMŠ “Dr Dragutin Gostuški”

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar