Za projekte u oblasti javnog informisanja 310 miliona dinara

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović obišao je konkursne komisije koje su krenule da razmatraju projekte na devet konkursa u oblasti javnog informisanja za 2023. godinu. Za ovu namenu resorno inistarstvo je opredelilo 310 miliona dinara.

Jovanović je istakao da su raspisani konkursi za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za radio, televiziju, internet, štampane medije i servise novinskih agencija, zatim za elektronske medije čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Kosovo i Metohija, kao i za pripadnike srpskog naroda u zemljama regiona.

Takođe, kako je dodao, raspisani su i konkursi za proizvodnju medijskih sadržaja na jezicima nacionalnih manjina i sadržaja namenjenih osobama sa invaliditetom, kao i za projekte za unapređivanje profesionalnih i etičkih standarda.

Ukazao je na to da je projektno sufinansiranje vrlo važan instrument za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

“Pred vama je izuzetno odgovoran zadatak i želim vam uspešan rad i izbor što kvalitetnijih projekata koji će nastaviti da održavaju javni interes svih građana koji žive u Republici Srbiji”, rekao je Jovanović.

Ministar je ukazao na to da se kroz aktuelnu medijsku strategiju prepoznaje značaj lokalnih medija i medija civilnog društva, te da je projektno sufinansiranje mogućnost za podsticanje medijskog pluralizma, kako tematskog tako i žanrovskog i istraživačkog pristupa u obradi tema koje su od značaja za društvo u celini, ali koja ne dobijaju dovoljno medijskog prostora jer nemaju komercijalni karakter.

Rok za donošenje odluka po prispelim projektima je 11. jul 2023. godine, stoji na zvaničnom sajtu Vlade Srbije.

Izvor i foto: srbija.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar