Tri nagrade za filmske stvaraoce iz Pirota na Internacionalnom festivalu VRMDŽA FEST

Na sedmom po redu Internacionalnom festivalu turističko-ekološko-dokumentarnog filma VRMDŽA FEST kod Sokobanje uručena su priznanja najboljima, a čak tri nagrade odlaze u Pirot.

Nagradu za najbolji promotivno-turistički film o selu Vlasi poz nazivom “Konak Jerma” dobila je novinarka TV Pirot Vanja Mijalkov. Specijalno priznanje za promociju ruralnih predela Srbije uručeno je Stefanu Ćiriću za film “Sam svoj gazda – Farma Todorov”. Urednik Pirotskih vesti Aleksandar Ćirić poneo je nagradu za najbolju režiju za film “Zoran”, posvećen svetski poznatom umetniku Zoranu Mojsilovu, koji je poreklom iz sela Vlasi.

Kako je za Pirotske vesti kazala Mijalkova, reč je o značajnom uspehu pirotskih filmadžija, višestruko nagradjivanih na ovom festivalu, jer su čak tri autora nagrađena.

“Tema filma je razvoj seoskog turizma u idiličnom selu Vlasi, jednom od najlepših sela ovog dela Srbije”, kaže Mijalkova.

Film Stefana Ćirića deo je projekta podržanog od strane Grada Pirota na konkursu za sufinansiranje medijskih projekata.

Na ovogodišnji konkurs pristiglo je više od 70 filmova od autora iz zemlje i inostranstva. Po rečima Slaviše Krstića, pokretača festivala, ono što je karakteristično je da svake godine pristižu sve kvalitetniji filmovi zbog čega se ovaj festival pozicionirao kao jedan od vodećih kada je reč o tematici kojom se bavi, javljaju Pirotske vesti.

Izvor i foto: Pirotske vesti

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar