Brnabić: U toku rad na donošenju seta medijskih zakona

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je u toku rad na donošenju seta novih medijskih zakona i potvrdila da uskoro počinje javna rasprava o ovim zakonskim rešenjima, koja će trajati koliko god bude potrebno.

Brnabić je, gostujući na Televiziji „Prva“, istakla da je prošle nedelje imala više sastanaka sa ministrom informisanja i telekomunikacija Mihailom Jovanovićem, kao i sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji i ambasadorom Janom Bratuom.

Ona je prenela da će učestvovati u javnoj raspravi zato što su to važni zakoni i izrazila nadu da će se sastati sa predstavnicima svih medijskih udruženja kako bi razgovarali o dva važna nacrta zakona – o elektronskim medijima i o javnom informisanju i medijima, stoji na zvaničnom sajtu Vlade Srbije.

To ćemo uraditi zajedno sa OEBS-om, koji je naš dugogodišnji partner u ovoj sferi, objasnila je premijerka i najavila susret sa predstavnicima Saveta za štampu, koji bi trebalo da ima značajnu ulogu u kreiranju medijske strategije.

U prethodnom periodu smo naporno radili i radne grupe su završile svoj deo posla. U međuvremenu je usvojen još jedan važan zakon – Zakon o elektronskim komunikacijama, na koji se dugo čekalo. To su ta tri zakona koja su predviđena medijskom strategijom, nakon čega se ide dalje u implementaciju ove strategije, istakla je Brnabić.

Izvor: srbija.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar