Gimnazija u Dimitrovgradu spremno dočekala početak nove školske godine

Oko 760 hiljada đaka danas je selo u školske klupe. Dok zaposleni u školama sprovode poslednje pripreme, roditelji završavaju opremanje dece udžbenicima i priborom. Resorno ministarstvo poslalo je smernice za rad, a posebna pažnja biće posvećena bezbednosti učenika, pa će u školama dežurati policajci.

Gimnazija “Sveti Kirilo i Metodije” u Dimitrovgradu je, prema rečima njenog direktora Bratislava Stamenova, spremno dočekala početak nove školske godine.

Direkor je učenicima gimnazije poželeo srećan početak nove školske godine u nadi da će im dani koji predstoje doneti mnoga nova znanja, radosti, podučavanja, učenja i druženja.

“Posebno želim da pozdravim naše učenike prvog razreda koji su po prvi put ušli u Gimnaziju. Iskreno se nadam da će i ova školska godina biti ispunjena sjajnim novim iskustvima, kreativnošću, osmesima i lepim uspomenama”, kazao je Stamenov.

U prvi razred gimnazije krenulo je ukupno 40 učenika. U gimnazijskom odeljenju na srpskom upisano je 28, u gimnazijskom odeljenju na bugarskom 7 i u turističkom odeljenju na bugarskom 5 učenika. U drugi, treći i četvrti razred upisano je 120 učenika.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar