Na “Gradini” zaplenjen zlatni nakit

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu “Gradina” sprečili pokušaj jednog bračnog para da u ličnom prtljagu prokrijumčare preko 400 grama težak zlatni nakit, saopštila je Uprava carina.

U saopštenju se navodi da je slučaj otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u Republiku Srbiju pristigao kombi ”VW Transporter” kojim je bračni par stranih državljana putovao iz Bugarske ka Nemačkoj. Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, vozač i njegova supruga su izjavili da sa sobom nose samo lični prtljag. Međutim, sumnjajući u njihovu izjavu, carinici su odlučili da detaljno pregledaju vozilo i tada su u tašni vozačeve supruge pronašli vrećicu punu zlatnog nakita koji putnici nisu prijavili.

Reč je o 10 zlatnih narukvica, 3 zlatna lanca, jednoj ogrlici, 3 prstena i 3 para minđuša, ukupne težine 418 grama. Kako vrednost neprijavljenog nakita prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, pa je i ono zadržano do okončanja postupka.

Iz Uprave carina podsećaju da su putnici, bez obzira da li dolaze u Srbiju ili kroz nju samo prolaze, u obavezi da prilikom prelaska granice prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom, čime sprečavaju rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

Izvor i foto: carina.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar