Dečija nedelja od 2. do 8. oktobra pod sloganom “Veliko srce dece Srbije”

Dečija nedelja, najveća nacionalna manifestacija za zaštitu i promociju dečjih prava je pred vratima, a ove godine se održava od 2. do 8. oktobra pod sloganom “Veliko srce dece Srbije”.

U okviru brojnih aktivnosti u dimitrovgradskoj osnovnoj školi otvaranje Dečije nedelje otpočeće u ponedeljak izložbom likovnih radova učenika mlađih razreda, a biće održana i svečana sednica Učeničkog parlamenta i Vršnjačkog tima u sali Skupštine opštine.

Deca iz pripremne grupe predškolse ustanove posetiće u utorak učenike četvrtog razreda osnovne škole, a istog dana planirano je oslikavanje školskog dvorišta i izrada panoa “Drvo dečijih prava”.

U sredu će biti održan humanitarni bazar, igre bez granica i atletski triatlon, a za četvrtak je planirano druženje sa piscem u biblioteci i tradicionalni maskenbal za učenike od prvog do četvrtog razreda.

U petak će biti priređena izložba likovnih i literarnih radova, priredba dobrodošlice za đake prvake, predstavljanje osnovne škole “Hristo Botev” na manifestaciji “Radost Evrope” u Niškom kulturnom centru i igranka za učenike starijih razreda u holu škole.

Dečija nedelja u Dimitrovgradu biće završena emisijom “Radio vesela škola” koja će biti emitovana naredne subote od 10:00 sati na talasima Radio Caribroda.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić (arhiva FAR-a)

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar