“Javno informisanje na bugarskom jeziku” tema je okruglog stola koji će biti održan 11. oktobra u Dimitrovgradu

U Edukativno-obrazovnom centru u Dimitrovgradu u sredu, 11. oktobra od 11:00 sati biće održan okrugli sto na temu „Javno informisanje na bugarskom jeziku”. Skup zajednički organizuju Internet portal FAR i Misija OEBS-a u Srbiji, u saradnji sa Nezavisnim udruženjem novinara Srbije i uz podršku Ambasade Republike Bugarske u Beogradu.

Teme lokalnog i informisanja na jezicima manjina izuzetno su važne za medijsku scenu u Srbiji, a pogotovo u onim krajevima gde, u većoj meri, žive predstavnici manjinskih zajednica. Cilj skupa je da se sagleda trenutna situacija informisanja na bugarskom jeziku, kao i da se kroz konstruktivan razgovor pronađu predlozi koji će doprineti kvalitetu ovog informisanja u budućnosti.

Na otvaranju okruglog stola govoriće Jan Bratu, šef Misije OEBS-a u Srbiji, Petko Dojkov, ambasador Republike Bugarske u Srbiji i Slaviša Milanov, predsednik Udruženja „Emblema“.

Prisutnima će se obratiti i generalna sekretarka NUNS-a Tamara Filipović Stevanović, viša savetnica u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija Borka Rajšić, predsednik Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Stefan Stojkov, većnik za obrazovanje i informisanje Opštine Dimitrovgrad Dejan Milev i glavni i odgovorni urednik Internet Portala FAR Petar Videnov. Moderator skupa biće novinar “Vremena” Nedim Sejdinović.

U radu okruglog stola učestvovaće generalni konzul Republike Bugarske u Nišu Dimitar Canev, a pozvani su i predstavnici elektronskih, pisanih i Internet medija na bugarskom jeziku iz Dimitrovgrada, Bosilegrada i Niša.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar