Nova usluga za domaćinstva i male kupce električne energije

Na sajtu „Elektroprivrede Srbije“ radi novi portal https://portal.eps.rs/ za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje. Ovaj portal mogu da koriste domaćinstva i mali kupci električne energije na garantovanom snabdevanju, saopštila je Elektroprivreda Srbije (EPS).

Na novom portalu, kako je rečeno, omogućeno je brzo i jednostavno preuzimanje i pregled e-računa odmah po formiranju mesečnog zaduženja, pre štampanja i distribucije. Na raspolaganju je i arhiva računa i uplata tokom prethodne tri godine, kao i detaljan pregled potrošnje po zonama i tarifama.

Navodi se da je kupcima sada lakši pristup računima za struju i na jednom mestu mogu da dobiju mnogo korisnih informacija. Plan je da se početkom 2024. godine, u narednoj fazi digitalizacije, uvede i mobilna aplikacija „Uvid u račun“. Korisnici portala mogu bezbedno i brzo elektronski da plate račun bez odlaska u poslovnice platnih institucija, putem sistema za instant plaćanja (IPS Skeniraj) i platnim karticama Dina, Visa i MasterCard. Naknada po transakciji je manja u odnosu na plaćanje na šalterima banaka i Pošte Srbije, iznosi 28,77 dinara i ne ide u budžet EPS-a. Registracija i prijava na portal je jednostavna, kao i njegovo korišćenje, kažu u Elektroprivredi Srbije.

Izvor i foto: EPS

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar