Prijavljivanje za podsticaje za osiguranje produženo do 27. novembra

Rok za prijavljivanje na javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za upravljanje rizicima kroz premiju osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja za 2023. godinu produžen je do 27. novembra.

Ovaj javni poziv obuhvata podsticaje za osiguranje ratarskih, povrtarskih i voćarskih kultura, vinove loze i hmelja, rasadnika, kao i osiguranje životinja, saopštava Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 2.500.000 dinara, a poljoprivredni proizvođači prilikom prijavljivanja na javni poziv za ostvarivanje prava na podsticaje za upravljanje rizicima kroz premiju osiguranja treba da dodatno obrate pažnju na sledeće:

– pre pristupanja prijavi za isplatu osiguranja, podaci u eRPG i katastru moraju da se podudaraju sa podacima koji su navedeni na polisi. Ovo je najbitnija stavka kako bi sredstva mogla da se automatski uplaćuju bez potrebe za ručnom proverom

– biljne kulture moraju takođe da budu usklađene, one navedene u eRPG i one koje su navedene u polisi

– polise osiguranja moraju biti plaćene pre nego što poljoprivrednici stupe u postupak prijave za tu vrstu subvencije

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Izvor: minpolj.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar