Todor Georgijev dobitnik nagrade za poslovnog lidera

Direktor kompanije E.MIROLIO DOO iz Dimitrovgrada Todor Georgijev dobitnik je nagrade Privredne komore Srbije (PKS) za poslovnog lidera za 2023. godinu. Tako se ovaj uspešan dimitrovgradski privrednik našao među dvadesetak nagrađenih ovim prestižnim priznanjem.

Godišnje nagrade najboljim i najuspešnijim poslovnim liderima i kompanijama koje su ostvarile značajan poslovni uspeh i posebne nagrade za doprinos privrednom i društvenom razvoju su uručene u svečanom delu sedme sednice Skupštine Privredne komore Srbije u Beogradu. Priznanja PKS nosiocima privrednog razvoja Srbije ustanovljene su još 1969. godine.

Todor Georgijev kaže za FAR da je poslovnu karijeru započeo 1980. godine u nekadašnjoj konfekciji “Svoboda„ u Dimitrovgradu. Njegovom zaslugom pronađen je strateški partner iz Grčke, poznati modni brend DIKA, koji 2006. godine kupuje “Svobodu„ u stečaju i formira firmu “Intertekst„ DOO. Georgijev postaje direktor ovog privrednog društva, a istu funkciju obavlja i nakon 2017. godine kada ova tekstilna fabrika počinje da posluje sa novim vlasnikom, kompanijom “Edoardo Miroglio„. Iste godine zahvaljujući ogromnom zalaganju Todora Georgijeva novoosnovana firma E.MIROLIO DOO Dimitrovgrad kupuje “Prvi maj„ iz Pirota.

Georgijev ističe da je u fabrici u Dimitrovgradu upošljeno oko 80 radnika, a u Pirotu je zapošljeno 240. Prema njegovim rečima, ova kompanija nema finansijskih problema i plasira uspešno svoje proizvode na tržište.

A. Todorov

Foto: Privredna komora Srbije / iz lične arhive Todora Georgijeva

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar