Na Lektoratu za bugarski jezik na Filozofskom fakultetu u Nišu otovorena jezička laboratorija

Na Filozofskom fakultetu u Nišu 18. decembra otvorena je jezička laboratorija, odnosno fonetska učionica u okviru projekta “Održivi razvoj Lektorata za bugarski jezik na Filozofskom fakultetu, Univerzitet u Nišu”. Projekat se realizuje uz pomoć programa “Bugarska pomoć za ravoj”, koji finansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske. Na svečanosti je prisustvovao i generalni konzul Republike Bugarske u Nišu Dimitar Canev.

Učionica je namenjena, kako za učenje bugarskog jezika, tako i ostalih jezika na fakultetu. Takođe, laboratorija ja namenjena da funkcioniše i kao sedište Lektorata za bugarski jezik, jer se ovde nalazi njegova biblioteka, sastavljena od naučne i nastavne literature i književnih dela.

“Učionica će biti od koristi i studentima koji su na Master akademskim studijama prevođenja zbog opreme za simultano prevođenje, kao i prilikom realizacije sastanaka i skupova sa međunarodnim učeščem. Zahvaljujemo još jednim svima koji su doprineli otvaranju ove učionice“, naveli su iz Filozofskog fakulteta u Nišu.

A. Todorov (izvor: Filozofski fakultet u Nišu)

Foto: Generalni konzulat Republike Bugarske u Nišu

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar