Veliko srce malih humanista na Novogodišnjem bazaru

Unikatni novogodišnji ukrasi i razne rukotvorine dečijih ruku delo našle su se na Novogodišnjem bazaru u centru Dimitrovgrada.

“Nekoliko godina unazad pokušavamo da organizujemo jednu manifestaciju ovakvog tipa i da celokupnu prednovogodišnju energiju podelimo zajedno sa decom i njihovim roditeljima. U organizovanju ovog događaja su uključene sve ustanove u gradu koje rade sa decom. Manifestacija je zamišljena tako da deca prodaju svoje rukotvorine, da okite novogodišnju jelku, da napišu čestitke Deda Mrazu, a mi iz Turističke organizacije ćemo se potruditi da najkreativnije nagradimo”, rekao je u izjavi za FAR direktor Turističke organizacije “Caribrod” Vasil Andrejev.

Manifestacija je bila prodajno-izložbenog karaktera, a vredni, marljivi i kreativni mališani su svojim osmesima i vedrinom privukli pažnju sugrađana i pokazali im svoje tvorevine.

Organizatori su na platou ispred Centra za kulturu postavili jelku, a deca su je okitila u duhu predstojećih praznika, uputila novogodišnju želju i pokazala svoju maštovitost i kreaciju.

Prikupljena sredstva biće namenjena za Program pomoći obolelima od malignih i retkih bolesti i za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Organizator bazara je Turistička organizacija “Caribrod” u saradnji sa Osnovnom školom “Hristo Botev”, Predškolskom ustanovom “8. septembar”, Fondacijom “Zamisli život” i uz tehničku podršku “Centra za kulturu”.

U petak, 29. decembra u 12:00 sati biće održana još jedna manifestacija, ovoga puta pod nazivom “Novogodišnji karneval” u okviru koje će biti izvedena predstava „Alisa i Deda Mraz u zemlji čuda“.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar