PU Pirot: Dva lica zadobila lake telesne povrede u saobraćajnim nezgodama tokom prošle nedelje

Prema najnovijem izveštaju Policijske uprave u Pirotu u protekloj nedelji na teritoriji okruga dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda. U dve nezgode dva lica su zadobila lake telesne povrede, a u 14 saobraćajki pričinjena je manja materijalna šteta.

Povodom obeležavanja predstojećih praznika, iz policije apeluju na građane da poštuju pravila saobraćaja, naročito onih koji se tiču psihofizičkih uslova za upravljanje vozilom.

Policijski službenici saobraćajne policije Policijske uprave u Pirotu, u narednom periodu će vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Takođe, u cilju zaštite pešaka, kao najranjivije kategorije učesnika u saobraćaju, u narednom periodu sprovodiće se pojačana kontrola brzine kretanja vozila koja se približavaju pešačkom prelazu ili ga prelaze, kao i pojačana kontrola pešaka koji se kreću na javnom putu van naselja, a pritom nisu osvetljeni i označeni reflektujućom materijom, navodi se u saopštenju Policijske uprave u Pirotu.

A. Todorov (izvor: PU Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar