Radovi Anđelije Roglić od četvrtka u dimitrovgradskoj galeriji

U Galeriji “Metodi Meta Petrov” u četvrtak, 29. februara od 18:00 časova biće otvorena izložba slika pod nazivom “La vie en rose” autorke Anđelije Roglić iz Raške.

Prema rečima kustosa dimitrovgradske galerije Lane Đurov postavka sadrži pedesetak dela rađenih kombinovanom tehnikom na platnu i na papiru.

Anđelija Roglić je rođena 1980. u Raški. Završila je FLU na Prištinskom Univerzitetu u klasi prof. Zorana Furunovića 2003. godine. Magistarsku tezu „Stanje duha je linija”, kod istog profesora odbranila je 2008. godine.

Svoje radove je predstavila ljubiteljima likovne umetnosti na 15 samostalnih samostalnih i većem broju grupnih i kolektivnih izložbi.

Član je ULUS-a, Udruženja likovnih umetnika Raška škola i Udruženja likovnih umetnika Vladislav Maržik.

Učesnik je likovne kolonije Jelena Anžujska 2003. i 2013. godine, likovne kolonije Vlasinsko Jezero 2005. (u organizaciji Zavoda za zapošljavanje), likovne kolonije Rudno 2011. u organizaciji ULU Vladislav Maržik i kolonije Sandžak inspiracija umetnika, Prijepolje 2013.

Dobitnica je pohvale XII bijenala studentskog crteža Srbije i Crne Gore 2003., nagrade za slikarstvo na Prolećnoj izložbi članova ULU Vladislav Maržik za 2012. i specijalne pohvalE XIV salona kluba likovnih umetnika „Raška škola” 2019. Živi i radi u Raški.

A. Todorov

Foto: Anđelija Roglić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar