Knjiga “Priča o početku” dobila priznanje na Međunarodnom sajmu knjiga za decu i mlade u Bolonji

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga za decu i mlade u Bolonji, u kategoriji COMIC – YOUNG ADULT, knjiga “Priča o početku” Milane i Nebojše Videnov dobila je priznanje i našla se na “Neverovatnoj polici za knjige” (BRAW Amazing bookshelf).

Na ovom značajnom događaju pristiglo je 3.355 naslova iz 65 zemalja, dok je pobednike i posebna priznanja od 100 knjiga, koja se izdvajaju inventivnošću i umetničkom izvrsnošću, odabrao međunarodni žiri sastavljen od stručnjaka, kritičara i novinara.

“Na ovoj polici nismo bili sami, tu se našao još jedan naslov iz Srbije ,,Stripoterapija’’ izvanredne autorke i ilustratorke Ane Petrović, u izdanju Kreativnog centra. Svako priznanje, svaka lepa reč i stisak ruke nam mnogo znače, spremni smo da idemo dalje, a ovo je samo početak naše beskrajne priče”, kažu autori knjige.

Od 1963. godine Sajam knjiga za decu i mlade u Bolonji najveći je i najvažniji međunarodni događaj namenjen profesionalcima koji se bave knjigama za decu, dečjom literaturom i stvaralaštvom za decu. Bolonjski sajam okuplja izdavače, autore, ilustratore, književne agente, televizijske i filmske producente, distributere, štampare, knjižare i bibliotekare. Oni se susreću svakog proleća u Bolonji kako bi videli nova izdanja velikog broja izdavača iz celog sveta, kupili i prodali autorska prava, pronašli ono što je najbolje u oblasti književnog stvaralaštva za decu, uspostavili nove kontakte, otkrili nove poslovne mogućnosti i razgovarali o poslednjim tokovima u izdavaštvu.

Knjiga ilustracija, animacija, crteža i priča „Priča o početku“ iz štampe je izašla krajem prošle godine. Ovo maštovito, kreativno i umetničko delo su u izdanju dizajnerske agencije Maringoo iz Dimitrovgrada napisali i našvrljali Milana i Nebojša Videnov.

Milana i Nebojša su sestra i brat rodom iz Caribroda, koji su udruživši olovke, spojili razlike, preskočili granice i svoje znanje, iskustvo, lepu reč, kreativnost i maštu pretočili u funkciju pripovedanja, otkrivši sve čari čudesnog beskraja.

Knjiga “Priča o početku” se može naručiti putem telefona: 065-204-64-16 (Gringa), ili na e-mail: [email protected].

A. Todorov

Foto: Ana Petrović

Foto ilustracije: Gringa i Gringo

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar