Uređuju se mahalski putevi u selima Barje i Bilo

Za letnje održavanje puteva i uređenje mahalskih i nekategorisanih puteva iz budžeta Opštine Dimitrovgrad izdvojeno je 6,9 miliona dinara, a trenutno se radovi izvode u selima Barje i Bilo.

Pomoćnik predsednika Opštine Žan Conević kaže da je najpre po nalogu saobraćajnog inspektora rađena urgentna sanacija, a da se sada radovi nastavljaju iz plana i programa mahalskih i nekategorisanih puteva.

“Paraleleno sa tim ide i letnje održavanje puteva. To podrazumeva čišćenje niskog rastinja, šiblja i svega ostalog što sprečava mašine da rade” – kaže Conević.

Radove u selima Barje i Bilo izvodi JP “Komunalac”, a investitor je Opština Dimitrovgrad.

Što se tiče lokalnog puta od Dimitrovgrada do Vrapče preko atara sela Lukavica, Prača i Barje, Conević kaže da je taj pravac regionalni i da ga održava preduzeće Trejs, a da će se i na njemu raditi u budućnosti.

Podsetimo, meštani sela Bilo, Barje i Verzar su imali sastanak u lokalnoj samoupravi u vezi sa rekonstrukcijom tog puta, a zaključak je da je opštinska vlast voljna da taj put kvalitetno uradi, ali da prvo moraju da se reše imovinski odnosi za sporne parcele preko kojih on prolazi.

Lj. F.

Foto: lična arhiva Žana Conevića

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar