a

Završetak izgradnje školsko-sportske sale prioritet za opštinu Bosilegrad

Odbornici Skupštine opštine Bosilegrad na današnjoj redovnoj sednici odobrili su projekat za sanaciju i završetak izgradnje školsko-sportske sale u Bosilegradu, nakon što je Vlada Republike Srbije odobrila 14.700.000 dinara. Projekat je gotov i ostaje samo narednih dana pravni tim Vlade Srbije da izradi dokumenat kojim se investitorska prava daju opštini Bosilegrad.

This image has an empty alt attribute; its file name is 197-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 198-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 199-1024x683.jpg

Nakon toga će uslediti izbor izvođača radova i kada objekat konačno bude gotov, biće pozvan predsednik države Aleksandar Vučić lično da otvori salu, jer kako je rekao odbornicima predsednik opštine Vladimir Zaharijev, on je bio najzaslužniji da se razreši dugogodišnji problem oko završetka sale.

Odbornici su usvojili i odluku o utvrđivanju naziva ulica u Bosilegradu i selu Rajčilovci, kao i u drugim selima na teritoriji opštine. Sada već ima ulica, koje su nazvane po imenima slavnih Bosilegrađana Jordana Zaharieva i Emanuila Popdimitrova, Patrijarha Pavla, ali i dve ulice, koje su nazvane po policajcu Slobodanu Petkovu i vojnom oficiru Stamenu Genovu, koji su poginuli na Kosovu tokom NATO bombardovanja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 200-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 201-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 202-1024x683.jpg

Nakon toga, u objedinjenoj raspravi, odbornici su usvojili četvrti rebalans budžeta opštine i rebalanse finansijskih planova gimnazije, osnovne škole, Centra za kulturu, Sportskog saveza opštine Bosilegrad, Veterinarske ambulante, Doma Zdravlja i Javnog preduzeća „Usluga“.

Od 31-og odbornika sednici je prisustvovalo 27 i direktno je prenošena preko Radio Bosilegrada.

B. Ivanov

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar