Elena Rančeva i Matjo Petkov pobednici sportske manifestacije “Đurđevdanska trka – Pametnik 2024”

Bugarski atletičari Elena Rančeva iz Zlatice kod seniorki i Matjo Petkov iz Petriča kod seniora pobednici su tradicionalne sedme po redu sportske manidestacije “Đurđevdanska trka – Pametnik 2024” koja je juče održana u Dimitrovgradu.

Pobednica u konkurenciji seniorki Elena Rančeva je stazu od Stacionara do Pametnika u dužini od 3.100 metara istrčala za 18:48 minuta. Ona je u izjavi za medije istakla da je izuzetno zadovoljna svojim nastupom i dodala da je organizacija bila na visokom nivou. Posebno je bila zadovoljna činjenicom to što je mnogo dece učestvovalo u trci.

Pobednik u konkurenciji seniora Matjo Petkov je krpz cilj prošao u vremenu 20:43 minuta.

“Prvi put učestvujem na ovom sportskom događaju i mogu da kažem da su mi utisci fenomenalni. Priroda je ovde očaravajuća, staza je prijatna i nije toliko zahtevna, ima puno lepih pogleda dužinom trase što mi se veoma dopada i nadam se da ću sledeće godine doći ponovo i takmičiti se”, naveo je Petkov.

Predsednik Atletskog kluba „Balkan” iz Dimitrovgrada Aleksandar Markov rekao je za FAR da je zadovoljan organizacijom ove sportske manifestacije, uprkos kiši koja je počela da pada pred sam kraj takmičenja. On je pohvalio sve učesnike, kojih je prema njegovim rečima, bilo stotinak i dodao da su pored takmičara iz Dimitrovgrada, na Đurđevdanskoj trci učestvovali i atletičari iz Sofije, Petriča, Zlatice, Niša i Vlasotinca.

U kategoriji učenika I-II razred osnovnih škola prvo mesto kod dečaka osvojio je Aleksa Mladenov, a kod devojčica Helena Nikolić. Nikola Delčev i Nina Stanković bili su najuspešniji kod učenika III-IV razred.

U kategoriji učenika V-VI razred zlatne medalje osvojili su Jovan Petrov i Stefani Jovanović, a kod učenika VII-VIII razred najbolji su bili Stefan Nakov i Maša Milić.

U trci rekreativaca prvo mesto zauzeo je Mlađan Mladenov, drugo Matej Dimitrov, dok je treće mesto pripalo Andriji Gogovu.

Na ovom sportskom nadmetanju prisustvovao je generalni konzul Republike Bugarske u Nišu Dimitar Canev, kao i predstavnici opštinskog rukovodstva u Dimitrovgradu.

Organizator Đurđevdanske trke je Atletski klub “Balkan”, pod pokroviteljstvom opštine Dimitrovgrad, dok je suorganizator bila Nacionalna sportska akdemija “Vasil Levski” iz Sofije.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar