Interreg IPA Bugarska-Srbija: Zvanična ceremonija dodele ugovora u okviru prvog poziva

   Zvanična ceremonija dodele prvih ugovora o donaciji u okviru Prvog poziva za dostavljanje predloga  projekata, Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija, održana je 24. novembra u Ministarstvu za regionalni razvoj i javne radove Republike Bugarske. Ugovore su uručivali ministar za regionalni razvoj i javne radove, Ljiljana Pavlova, zamenik ministra za regionalni razvoj i javne radove, Denica Nikolova i pomoćnik direktora Kancelarije za evropske integracije Republike Srbije, Sanda Šimić.

450

   Na samoj ceremoniji, dodeljeno je 33 ugovora o donaciji, a u narednim nedeljama, očekuje se potpisivanje još 4. Ukupna ugovorena suma, za svih 37 projekata, iznosiće 16,9 miliona evra.

451

   Ceremoniji je prisustvovalo preko 100 ljudi, uključujući predstavnike raznih organizacija, javnih, kulturnih i obrazovnih institucija, nevladininih organizacija i drugih, iz Bugarske i Srbije.

   Među odobrenim projektima je i projekat Centra za kulturu iz Dimitrovgrada kao vodećeg partnera sa čitalištem “G.S Rakovski 1928” Dragovištica, opština Kostinbrod. Vrednost projekta pod nazivom “Ulaganje u mlade kroz modernizaciju kulturnih centara u pograničnom rejonu” je 449 382, 92 evra. Ugovor je uručen Nikolajči Manovu, direktoru Centra za kulturu u Dimitrovgradu.

Izvor i foto: ipacbc-bgrs.eu (P.V.)

About Petar Videnov 2133 Articles
Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*