Nagrade grada Niša “11 januar”

   Komisija za nagrade je, prema rečima predsenika Skupštine grada Niša Radeta Rajkovića, jednoglasno donela odluke o ovogodišnjim laureatima.

   Istaknutim pojedincima i kolektivima nagrada “11. januar” biće dodeljena na ovaj datum, kada se obeležava Dan grada Niša.

   Ovo priznanje se dodeljuje za izuzetna dostignuća koja čine doprinos afirmaciji Niša u privredi, umetnosti, nauci, medicini, arhitekturi i urbanizmu, novinarstvu, obrazovanju, sportu i drugim oblastima značajnim za Grad.

   Najviše priznanje Niša, ove godine odlazi u ruke upravnika Kazneno-popravnog zavoda Aleksandra Grbovića i antropologa Bojana Jovanovića. Od niških ustanova nagrađeni su Elektronski fakultet, Narodna biblioteka “Stevan Sremac” i Bogoslovija Svetih Kirila i Metodija.

   Nagrada se sastoji od Povelje, statuete “Oslobodiocima Niša” i novčanog dela.

Žiža Kostić

About Živorad Žiža Kostić 240 Articles
Živorad Žiža Kostić rođen je 1955. godine u Paraćinu, a od svoje prve godine živi u Nišu, gde je završio osnovnu i srednju ekonomsku školu, kasnije privatni fakultet (odsek Žurnalistika) na Institutu za studije „Ekoman“ Gračanica–Priština. Radio u Niškoj banci u Nišu i poslovnoj jedinici u Beogradu, kao i u Narodnom pozorištu Niš na poslovima poslovnog sekretara, ali ubrzo se opredeljuje za medije i novinarstvo. Na lokalnim televizijama u Nišu radi kao televizijski snimatelj (Televizija Star 5) i završava školu BBC-a u organizaciji ANEM-a. Član Udruženja novinara Srbije postaje 80-ih godina i kreće u profesionalne medijske vode u tek osnovanoj Gradskoj televiziji, poznatijoj kao Niška televizija. Vreme bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine ostavlja veliki trag u njegovoj karijeri i dobija zvanje ratnog snimatelja pri komandi treće armije. U jeku NATO bombardovanja snimio vazdušne napade na grad Niš i mnoge autentične snimke iz tog perioda, koji su obišli svet. 2009. godine na poziv tadašnjeg rektora Niškog univerziteta sa nekolicinom kolega i univerzitetskih profesora učestvuje u formiranju prve internet televizije jednog univerziteta u Srbiji. Iz ekonomskih razloga odustaje se od ovog medijskog projekta, ali se oformljuje internet televizijski portal „Nuit“. Zaposlen na Univerzitetu u Nišu na poslovima snimatelja i montažera i zadužen je za odnose sa javnošću. Njegov otac je rođeni Caribrođanin. Rado je prihvatio poziv za saradnju sa portalom „Far“, za koji smatra da je multimedijalni dvojezični informator pravovremenog i objektivnog izveštavanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*