Dodeljene diplome maturantima gimnazije

U dimitrovgradskoj gimnaziji “Sveti Kirilo i Metodije” organizovana je dodela diploma učenicima koji su završili četvorogodišnje školovanje.

Snežana Simeonov, direktor gimnazije, čestitala je maturantima na položenom zrelosnom ispitu i zahvalila se razrednim starešinama koji su vodili učenike tokom školovanja u gimnaziji.

This image has an empty alt attribute; its file name is 382-1024x683.jpg

Maturantima se obratio i Dejan Milev, većnik za kulturu i informisanje Opštinskog veća u Dimitrovgradu, poželeo im uspeh prilikom upisa na željene fakultete i ujedno ih obavestio o mogućnostima korišćenja stipendije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 383-1024x683.jpg

Diplome je preuzelo ukupno 60 učenika.

This image has an empty alt attribute; its file name is 384-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 385-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 386-1024x683.jpg

Sergej Ivanov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Сергей Иванов е роден през 1975 година в Димитровград (Цариброд). Завършва Факултет по ветеринарна медицина и професионални курсове по опазване на околната среда, биологично производство и исползване на партиципативни методи в развитие на селските райони. Учредител е на природонаучно дружество „Натура Балканика”, както и на сдружението за развитие на биологично производство „Биобалкан”. От 2002 година активно участва в провеждане на много проекти в сферата на развитие на селските райони и особено в областта на опазването на местните породи домашни животни. Като студент е сътрудник на „Независне новине“ от Баня Лука. Автор е на няколко научни статии за опазване на генетични ресурси и документални филми за местните породи домашни животни. Със супругата си и двете деца отглежда магарета и овце във ферма край Цариброд. От 2018 година работи като журналист-сътрудник на портал ФАР.

Bez komentara

Ostavi komentar