Proizvođačke cene u oblasti poljoprivrede i ribarstva blago povećane

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u novembru 2019. godine, u odnosu na isti mesec prethodne godine, povećane su za 1,5 odsto, saopšteno je na sajtu Republičkog zavoda za statistiku.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na isti mesec prethodne godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama stoka i živina (9,4 odsto) i voće (9,9 odsto).

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u novembru 2019. godine, u odnosu na oktobar 2019. godine, u proseku su povećane za 1,4 odsto, piše u saopštenju.

T. Petrov (izvor: stat.gov.rs / srbija.gov.rs)

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar