a
 

U Noći muzeja – izložba “Caribrod pre Dimitrovgrada”

   Ovogodišnja 13. po redu manifestacija u oblasti kulture „Noć muzeja” biće održana 21. maja, na datum koji je odredila Evropska Noć muzeja sa sedištem u Parizu. U Noći muzeja u vremenu od 17:00 časova do 01:00 čas iza ponoći posetioce širom Srbije očekuje oko 250 kulturnih, edukativnih i zabavnih dešavanja, na kojima će na popularan i atraktivan način biti predstavljeni dragulji kulturne baštine. Najraznovrsniji program očekuje posetioce u Beogradu, ali i u više od 40 gradova u Srbiji, među kojima je i Dimitrovgrad.

   Nekadašnji Caribrod ostao je zabeležen na razglednicama, fotografijama i umetničkim delima putopisaca, novinara, slikara, fotografa i samih žitelja ovog malog pograničnog grada. Na izložbi, koju će 21. maja (subota) od 19:00 sati organizovati Zavičajna muzejska zbirka pri Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” pod nazivom “Caribrod pre Dimitrovgrada”, biće predstavljeno 40-ak fotografija, kao i crteža iz kolekcije “Caribrod koji nestaje” poznatog slikara i karikaturiste Metodi Mete Petrova.

   Noć muzeja se održava pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji, a medijski sponzor manifestacije je popularni televizijski kanal Viasat History.

P. Videnov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.