a
 

Atletičari AK „Balkan“ i atletskе sekcije iz sela Zvonci nastupaju u finalu takmičenja „Kad nema tartana“ u Jagodini

   U Jagodini će u četvrtak 29. septembra biti održano finale serije mitinga pod nazivom „Kad nema tartana“, na kome će učestvovati i tri mlade atletičarke atletskog kluba „Balkan“ iz Dimitrovgrada. Milica Gogov nastupiće u bacanju vorteksa, Milica Stoicev u trčanju na 100 metara i Andrea Sergijev u skoku u dalj.

   Sekretar kluba Aleksandar Markov kaže da će se dimitrovgradskim atletičarkama priključiti i tri takmičara iz noformirane atletske sekcije pri osnovnoj školi „Bratstvo“ u selu Zvonce. Stojan Sokolov i Bojan Mladenov nadmetaće se u skoku u dalj i vorteksu, a Lazar Nikolov u bacanju kugle.

P. Videnov

Foto: AK „Balkan“

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar