Ambasador Davenport u poseti Graničnoj policiji i prihvatno-tranzitnom centru u Dimitrovgradu

   Ambasador Majkl Davenport, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji u četvrtak, 1. decembra posetiće zajedno sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem pripadnike granične policije i Prihvatno-tranzitni centar u Dimitrovgradu. Ambasador će pre toga boraviti u Nišu, gde će Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“donirati set knjiga o EU.

   Evropska unija i Srbija tesno sarađuju po pitanju upravljanja migrantskom krizom. EU pruža podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova za unapređenje graničnih kapaciteta i za upravljanje granicom sa Bugarskom, ali i pruža pomoć za migrante. Ambasador će zato sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, šeficom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Srbiji Lidijom Marković i predstavnicima ambasada Republike Češke, Mađarske i Slovačke u Srbiji obići Regionalni centar granične policije prema Republici Bugarskoj, gde će razgovarati sa predstavnicima policijskih snaga Srbije i EU.

   Nakon toga ambasador Davenport će zajedno sa državnim sekretarom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Draganom Todorovićem, predsednikom opštine Dimitrovgrad Vladicom Dimitrovim i predstavnicima Komesarijata za izbeglice i migracije, ambasade Nemačke i organizacije ASB obići Prihvatno-tranzitni centar za migrante u Dimitrovgradu koji je izgrađen sredstvima Evropske unije i Nemačke.

   Ambasador će pre toga boraviti u Nišu gde će Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“ donirati set od 50 akademskih knjiga o Evropskoj uniji na engleskom jeziku. U EU info kutku Niš, ambasador Davenport će prisustvovati sastanku Tima Evropa Srbija, mreže nezavisnih nacionalnih eksperata koji se bave različitim aspektima procesa evropskih integracija. Sastanak se održava s ciljem promocije te mreže kao vrednog izvora informacija o Evropskoj uniji.

Izvor: Delegacija EU u Republici Srbiji

Foto: Ivica Ivanov

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar