a
 

Biciklizam: 6. Caribrodski MTB maraton biće održan 9. septembra

Ustanova za sport i turizam “STC Caribrod” i planinarsko društvo “Caribrod” dobili su organizaciju 6. Caribrodskog MTB maratona. Ova vest objavljena je na zvaničnom sajtu Sportsko turističkog centra, a kako je predviđeno zvaničnim kalendarom biciklističkih takmičenja za 2017. godinu Biciklističkog saveza Srbije, 6. MTB maraton biće održan 9. septembra. Tako će ponovo oživeti ova biciklistička trka međunarodnog karaktera.

http://bss.rs/kalendar-2017/

Prvi caribrodski MTB maraton održan je 20. avgusta 2005. godine u organizaciji Planinarskog društva “Caribrod”. Od 2005. do 2009. godine ovaj sportski događaj privlačio je veliki broj biciklista u muškoj i ženskoj konkurenciji iz Srbije, inostranstva, susedne Bugarske i iz zemalja bivših jugoslovenskih republika.

Organizatori se nadaju uspešnoj realizaciji 6. MTB maratonа i poseti velikog broja takmičara i turista, nakon osam godina pauze, kao i svojevrsnoj promociji opštine Dimitrovgrad.

P. Videnov (Izvor: udimitrovgradu.rs)

Foto: Petar Videnov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

https://www.youtube.com/watch?v=8nvHSz3RuhI&t=133s

https://www.youtube.com/watch?v=Z4q35PKtXYk

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar