U toku radovi na rekonstrukciji deonice puta Trnski Odorovci – Kusa Vrana u dužini od 2 kilometra

U toku je druga faza radova na rekonstrukciji deonice puta u dužini od 2 kilometra od sela Trnski Odorovci do sela Kusavrana. Vrednost investicije je 22 miliona dinara. Polovina sredstava izdvojena je iz opštinskog, a ostatak iz budžeta Ministarstva privrede Republike Srbije. Izvođač radova je „Trace PZP“ – Niš.

“Trenutno se radi tamponiranje tla. Debljina tampona je u razmeru od 15 do 35 cm u zavisnosti od konfiguracije puta. Nakon toga sledi ravnanje i nasipanje kamenom prašinom i postavljanje asfaltne mase debljine 6 cm. Dužinom cele deonice puta biće izgrađen kanal, koji će kroz 5 cevastih propusta fi 800 služiti za odvod atmosferske vode u korito Kusovranske reke” – kaže za FAR  Žan Conević, opštinski većnik za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu.

Pripremni radovi na deonici puta Trnski Odorovci – Kusa Vrana biće završeni do kraja jula meseca, a do 5. avgusta u planu je da se završi asfaltiranje ove deonice puta.

 A. Todorov

Foto: Ž. Conević

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar