Elektronski servis izbacuje pečat iz upotrebe i omogućava efikasnije poslovanje privrednicima

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović izjavila je danas da su u prethodnom periodu sprovedene reforme kojima je cilj da se privredi olakša poslovanje, a u tome veliku ulogu ima uvođenje elektronskih servisa, objavljeno je na sajtu Ministarstva privrede Republike Srbije.

“Prvi put preduzetnici mogu da se registruju elektronski, iz fotelje, odnosno ne moraju da odlaze u APR da bi registrovali firmu. Takođe, sve poreske prijave od ove godine mogu da podnose elektronski, a stvoreni su i uslovi za korišćenje elektronske fakture, kao i uslovi da pečat konačno izađe iz upotrebe” – rekla je Obradović Jovanović na današnjem sastanku u Razvojnoj agenciji Srbije.

Cilj sastanka je, prema njenim rečima, da se nađe najbolji način za redovno informisanje privrednika o reformskim potezima koji će im uštedeti vreme i novac, odnosno, koji će im omogućiti efikasnije poslovanje.

“Službe Ministarstva privrede su uvek na raspolaganju privrede za sve informacije koje će im pomoći u poslovanju, a važnu ulogu imaju i regionalne razvojne agencije i Privredna komora Srbije. Za nas je veoma važno da privrednici budu upoznati sa ovim novinama i da nemaju predrasude da ih je komplikovano primeniti” – zaključila je Obradović Jovanović.

 Izvor: privreda.gov.rs

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar