a
 

„Folklor i tradicija susednih zemalja“ 3. marta u Nišu

U subotu, 3. marta, u maloj sali Niškog kulturnog centra sa početkom u 12:00 časova biće održana manifestacija pod nazivom „Folklor i tradicija susednih zemalja“. Manifestaciju organizuje Zavičajno udruženje građana „Caribrod“ iz Niša, dok su suorganizatori Udruženje „Balkan“ i Asocijacija udruženja pripadnika bugarske nacionalne manjine, takođe iz Niša.

Na otvaranju manifestacije pozdravnu reč prisutnima uputiće generalni konzul Republike Bugarske u Nišu Edvin Sugarev i predsednik ZU „Caribrod“ Ljuben Aleksov, a uvodno izlaganje održaće Nikolaj Kolev, opunomoćeni ministar Generalnog konzulata Republike Bugarske u Nišu.

Posetioci će moći da pogledaju koncert folklornih ansambala iz Srbije i Bugarske, u okviru tradicionalne folklorne manifestacije „Buđenje sa kolom“, koja se održava upravo 3. marta, na Nacionalni praznik Bugarske. Folklor i tradiciju dveju susednih zemalja predstaviće članovi Sofijske folklorne akademije „Nastja“, KUD „Abrašević“ iz Niša i KUD „Branislav Nušić“ iz Vladičinog Hana. Program će biti završen zajedničkim kolom, u koje se mogu uključiti svi zainteresovani.

Manifestacija se održava u okviru projekta „Kulturni centar Caribrod: širenje mreže kulturnih, informacionih i literarnih aktivnosti u Srbiji“, u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova R. Bugarske i Generalnim konzulatom R. Bugarske u Nišu.

D. Jelenkov

Foto: Slaviša Milanov

Bez komentara

Ostavi komentar