Utvrđeni ciljevi i reformski prioriteti NALED-a

Na XII godišnjoj Skupštini Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), koja je održana 24. aprila u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, sagledani su rezultati ostvareni u minulom periodu, utvrđeni strateški ciljevi NALED-a za naredne četiri godine i definisani reformski prioriteti za 2018/19.

U radu Skupštine, koja se ove godine odvijala pod nazivom “Zajedno za konkurentniji region”, učestvovalo je više od 350 članova iz privatnog, javnog i civilnog sektora, među kojima su bili i predstavnici Ugovorne okružne Privredne komore Pirot i Slobodne zone Pirot.

Tokom redovne sednice usvojeni su izveštaji o radu sa finansijskim izveštajem za 2017/18. godinu.  Na svečanoj sednici učestvovali su i diplomatski i ekonomski predstavnici iz zemlje i inostranstva, a skupu su se obratili i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrizi. Tom prilikom  predstavljeni su Regionalna inicijativa za povoljno poslovno okruženje i Partnerstvo za bolji poslovni ambijent i dodeljeni NALED Strela i BFC SEE certifikati liderima ekonomskog razvoja jugoistočne Evrope.

Izvor i foto: UOPKP

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar