Predstavnici UOPK Pirot na 17. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju

Predstavnici Ugovorne okružne privredne komore Pirot posetili su 17. Međunarodni sajam privrede koji se održava od 27. do 30. septembra u Tešnju. Sajam organizuje Udruženje privrednika „Biznis centar Jelah-Tešanj” i predstavlja najveći privredni događaj u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici Ugovorne okružne privredne komore Pirot su prisustvovali ceremoniji svečanog otvaranja novog sajamskog prostora koji se nalazi na 6.000 kvadratnih metara zatvorenog i više od 15.000 kvadratnih metara otvorenog prostora. Sajam je ove godine okupio preko 500 izlagača iz zemlje i inostranstva.

Prilikom posete je ugovorena saradnja oko učešća i predstavljanja pirotskih privrednika i preduzetnika na ovoj manifestaciji iduće godine. Takođe je ugovorena saradnja sa udruženjem „Biznis centar Jelah-Tešanj” čije su članice sledeće kompanije AS Group, Hifa, Mann+Hummel, Abis, Madi i dr., koje zajedno imaju promet preko 800 miliona evra i upošljavaju 15.000 radnika.

Prepoznavajući važnost i značaj održivog razvoja i energetske tranzicije, centralna tema ovogodišnjeg sajma bila je “Obnovljivi izvori energije – energetska efikasnost” u okviru koje su predsednik Ugovorne okružne privredne komore Pirot dr Dragan Kostić i Aleksandar Simonović održali prezentaciju na temu slobosnih i specijalnih ekonomskih zona i logističkih centara.

Izvor i foto: Ugovorna okruzna privredna komora Pirot

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar