a
 

Luka Pešić i Nemanja Iliev podelili treće mesto u utešnom delu teniskog turnira u Sokobanji

Članovi Teniskog kluba „Caribrod“ iz Dimitrovgrada Luka Pešić i Nemanja Iliev podelili su treće mesto u utešnom delu teniskog turnira crvenog nivoa za dečake i devojčice do 8 godina starosti koji je 10. juna održan u Sokobanji.

U izuzetno jakoj konkurenciji Luka i Nemanja nisu uspeli da izbore plasman u završnicu glavnog dela turnira, pa su samim tim nastupili u utešnom izdanju gde su osvojili bronzana odličja.

Trener TK „Caribrod“ Toni Denković rekao je za FAR da je zadovolljan nastupom svojih dečaka, kojima je nedostajalo i malo sportske sreće za bolje rezultate u Sokobanji.

„Turnir u Sokobanji je bio veoma jak. Mečevi mojih tenisera bili su dosta napeti i neizvesni. Neki sitni detalji prouzrokavali su gubitak duela koji su odlučivali o prolasku grupne faze nadmetanja. Luka Pešić ja ostvario jednu pobedu u svojoj grupi, ali je u veoma neizvesnom meču za plasman u polufinale za dlaku ispustio borbu za medalje u glavnom turniru. Ja sam zadovoljan Lukinim i Nemanjinim izdanjem i mi ćemo se truditi da na treninzima poboljšamo neke stvari u igri, a isto tako i da nastavimo kontinuitet dobrih igara koje smo imali u prethodnom periodu“ – istakao je Denković.

Organizator teniske smotre za najmlađe u Sokobanji je Teniski klub „Lapčević“. Mlade tenisere „Caribroda“ 30. juna očekuje još jedan turnir iz kalendara Teniskog saveza Srbije koji će biti održan na terenima Teniske akademije Živković u Nišu.

 A. Todorov

Foto: Toni Denković

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar