a
 

Odbornik Goško Milkov: Apsurdno je izdvajati sredstva iz opštinskog budžeta za informisanje na manjinskom jeziku

Povodom rasprave po tački dnevnog reda današnje sednice Skupštine opštine Dimitrovgrad – Razmatranje i usvajanje predloga odluke o usvajanju izveštaja o poslovanju budžeta opštine Dimitrovgrad za period od 1. januara do 30. juna ove godine, odbornik opozicije Goško Milkov rekao je da je apsurdno izdavajti sredstva iz opštinskog budžeta za unapređenje javnog informisanja na jezicima nacionalnih manjina.

Milkov je za skupštinskom govornicom izjavio da sredstva za proizvodnju medijskih sadržaja na bugarskom jeziku treba da se izdvajaju iz budžeta Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine u Srbiji.

„Mi izdvajamo 12,5 miliona dinara za informisanje na bugarskom jeziku, a sa druge strane Dimitrovgrad nema listu za predstojeće izbore za članove Nacionalnih saveta bugarske manjine, što je po meni apsurdno. Pošto gospodin Zaharijev ima listu, odnosno Bosilegrad ima dve liste, neka Zaharijev, kao sadašnji i čovek koji će i u budućnosti predsedavati Nacionalnim savetom, obezbedi sredstva za manjinsku televiziju jer je informisanje u domenu tog organa, a kako bi naša lokalna samouprava mogla da izdvaja sredstva za potrebe građana“ – naglasio je Milkov.

  A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar