Odbornik Goško Milkov: Apsurdno je izdvajati sredstva iz opštinskog budžeta za informisanje na manjinskom jeziku

Povodom rasprave po tački dnevnog reda današnje sednice Skupštine opštine Dimitrovgrad – Razmatranje i usvajanje predloga odluke o usvajanju izveštaja o poslovanju budžeta opštine Dimitrovgrad za period od 1. januara do 30. juna ove godine, odbornik opozicije Goško Milkov rekao je da je apsurdno izdavajti sredstva iz opštinskog budžeta za unapređenje javnog informisanja na jezicima nacionalnih manjina.

Milkov je za skupštinskom govornicom izjavio da sredstva za proizvodnju medijskih sadržaja na bugarskom jeziku treba da se izdvajaju iz budžeta Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine u Srbiji.

„Mi izdvajamo 12,5 miliona dinara za informisanje na bugarskom jeziku, a sa druge strane Dimitrovgrad nema listu za predstojeće izbore za članove Nacionalnih saveta bugarske manjine, što je po meni apsurdno. Pošto gospodin Zaharijev ima listu, odnosno Bosilegrad ima dve liste, neka Zaharijev, kao sadašnji i čovek koji će i u budućnosti predsedavati Nacionalnim savetom, obezbedi sredstva za manjinsku televiziju jer je informisanje u domenu tog organa, a kako bi naša lokalna samouprava mogla da izdvaja sredstva za potrebe građana“ – naglasio je Milkov.

  A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar