a
 

U Srbiji otežan saobraćaj zbog velike količine snega

Saobraćaj je na teritoriji Srbije otežan zbog velike količine snega koji bez prestanka pada više od dva dana. U Auto-moto Savezu Srbije kažu da su putevi prvog prioriteta prohodni, a radi se na čišćenju i ostalih saobraćajnica. Neophodan je oprez i vozačima i pešacima zbog poledice i grana koje se obrušavaju na prolaznike i automobile.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja upozorava vozače da brzinu prilagode vremenskim prilikama i da nikako ne voze sa letnjim gumama.

Putarske službe su na terenu bile tokom noći, a čišćenje je nastavljeno od ranog jutra.

Prilazi turističkim centrima su prohodni, ali je neophodna zimska oprema.
Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 340-1024x768.jpg

Nadležni iz Javnog preduzeća „Putevi Srbije” savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da budu maksimalno oprezni za volanom. Takođe se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i oprez u vožnji, jer je zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće stvaranje poledice.

Detaljne informacije o eventualnim zabranama, odronima, magli, ledu i prevojima na kritičnim deonicama, na državnim putevima Republike Srbije u realnom vremenu, svakodnevno u 6:00 i 18:00 časova možete naći na internet prezentaciji JP “Putevi Srbije”, a u slučaju vanrednih okolnosti i češće na linku: http://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/izveštaj-zimske-službe.

Petar Videnov (izvor: RTS / AMSS / Putevi Srbije)

Foto: Stefan Pavić / Slobodan Aleksić Ćosa

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar