a

Predstavnici Regionalne privredne komore za Jablanički i Pčinjski okrug razgovarali sa privrednicima opštine Bosilegrad

Predstavnici Regionalne privredne komore za Jablanički i Pčinjski upravni okrug juče su u Bosilegradu govorili o održivosti i vitalnosti kompanija, kao i o iznalaženju rešenja o zaduženjima i o konsolidovanju poslovanja privrednih subjekata.

This image has an empty alt attribute; its file name is 610-1024x683.jpg

Privredna komora u saradnji sa ministarstvima priovrede i pravde i Međunarodnom finansijskom korporacijom realizuje ovaj projekat, sa ciljem smanjenja rizika poslovanja i unapređenja položaja poverilaca, zašttite poslovanja održivih kompanija i veće sigurnosti ulaganja.

Bosilegradskim privrednicima na temu „Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje“ govorili su Slađan Disić, predsednik Parlamenta privrednika PKP Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Vladimir Zaharijev, predsednik opštine Bosilegrad, Slađana Backović, direktor Fonda za razvoj Republike Srbije i Nermina Ljubović, savetnik predsednika privredne komore Srbije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 611-1024x683.jpg

Skup je otvorio Vladimir Zaharijev naglasiivši da opština zajedno sa državom ulaže napore da stvori pogodan ambijent za ulaganje. Pozdravljajući prisutne Zaharijev je naglasio da je u Bosilegradu i dalje najniža firmarina u Pčinjskom regionu, a možda i šire, što omogućava da se u ovoj pograničnoj opštini registruje dosta kompanija.

This image has an empty alt attribute; its file name is 612-1024x683.jpg

Na temu „Kako održati vitalnost kompanija“ diskutovao je prof. dr Dejan Erić, predavač na Beogradskoj bankarskoj akademiji. O migracijama i sporazumnom finansijskom restruktuiranju kao načinu rešavanja problema u poslovanju govorila je Božana Jakšić. Ljiljana Matić iz Privrednog suda u Beogradu je u svom izlaganju govorila o stečajnom postupku u funkciji konsolidacije i nastavka održivog poslovanja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 613-1024x683.jpg

Predstavnici Komore su prisustvovali i na svečanoj akademiji povodom 24. maja, Dana bugarske prosvete i kulture i slovenske pismenosti, koju je u saradnji sa opštinom Bosilegrad i obrazovnim institucijama organizovao Centar za kulturu „Bosilegrad“.

B. Ivanov

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar