Zaharijev i Martinović potpisali ugovore za dva projekta

Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović potpisali su ugovore o dodeli sredstava opštini Bosilegrad za dva projekta – sufinansiranje izgradnje sistema vodosnabdevanja u selu Resen i kupovina višenamenske pumpe visokog pritiska, javlja NRTV-Bosilegrad.

„Što se tiče izgradnje sistema vodosnabdevanja u selu Resen, ukupna vrednost projekta je 43 miliona dinara – 35 miliona smo dobili prošle godine od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Za preostala sredstva, koja je trebalo da budu izdvojena iz opštinskog budžeta konkurisali smo pri Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i odobreno nam je 7.200.000 dinara. Tender je završen, izabrali smo izvođača radova i uskoro kreće izgradnja magistralnog voda“, rekao je Zaharijev i dodao da je opština dobila i saglasnost JP “Putevi Srbije“ za prolaz ispod regionalnog puta u selu Mlekominci, čime su se stekli uslovi da i meštani sa desne strane puta budu priključeni na gradski vodovod za šta su finansijska sredstva već obezbeđena.

Drugi potpisani ugovor odnosi se na sredstva za kupovinu pumpe visokog pritiska, čija je vrednost 1,5 miliona dinara.

„Pumpa će biti ugrađena na vozilo TAM 110 i koristiće se za gašenje požara i otpušavanje kanalizacije. Hvala državnom vrhu i resornom ministarstvu na uspešnoj saradnji, kao i projekt menadžerima Danijelu Zarevu i Danijelu Milanovu“, istakao je Zaharijev.

J.P.

Izvor: NRTV-Bosilegrad

Foto: Fejsbuk stranica Vladimira Zaharijeva

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar