a

Stiže toplije i vedrije vreme

Po najnovijim podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u narednom periodu očekuje se toplije i vedrije vreme, u nekim mestima sa kratkotrajnom kišom.

Nakon prepodnevih lokalnih pljuskova danas stiže topliji vazduh sa zapada. a vazdušni pritisak potiskuje oblake dalje na istok. U petak, 7. juna očekuje se pretežno sunčano i toplo uz retku pojavu poslepodnevnih pljuskova. Najniža temperatura od 13 do 19 stepeni, a najviša od 29 do 31 stepen.

AMSS upozorava na sporiju vožnju jer vozači danas mogu naići na mestimično mokre kolovoze. Podsećaju i na prisutnost odrona kroz stenske useke i klisure, a posebno u centralnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima, gde je padavina bilo najviše.

Teodora Petrov (Izvor: RTS / RHMZ / AMSS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar