Ekipa „Tropa de Elite“ iz Niša osvojila basket 3×3 turnir u Dimitrovgradu

Basketaši „Tropa de Elite“ pobednici su basket 3×3 turnira, koji je 30. juna održan u Sportskom centru Park u Dimitrovgradu. Oni su u velikom finalu bili bolji od ekipe „Čukarica 3×3“ rezultatom 16:15.

This image has an empty alt attribute; its file name is 24-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 25-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 26-1024x683.jpg

Nišlije su do pobede došle nakon izuzetno neizvesne završnice, pogođenom dvojkom u poslednjim sekundama meča. Oni su turnir završili sa svih 7 pobeda, a osvojili su i novčanu nagradu u iznosu od 70.000 dinara. Treće mesto na turniru zauzela je ekipa „No name“. Dimitrovgradska ekipa „My freedom“ nije ostvarila zapažen rezultat na ovom takmičenju.

This image has an empty alt attribute; its file name is 27-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 28-1024x683.jpg

Za šampionski tim nastupili su Aleksandar Ilić, Milan Škundrić, Pavle Milanović i Milan Milanović.

This image has an empty alt attribute; its file name is 29-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 30-1024x683.jpg

Takmičenje je organizovano u okviru Roda 3×3 prvenstva Srbije, a pobednik je stekao pravo učešća na državnom prvenstvu, koje će 18. avgusta biti održano u Novom Sadu.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Latest comment
  • Poštovani Aleksandre, ne bih se složio sa vama da Dimitrovgradska ekipa nije ostvarila zapažen rezultat. Ako pratite 3×3 ligu, znate da od naredne godine to postaje olimpijska disciplina, tako da samim učešćem na turniru Dimitrovgradska ekipa je pokazala da i mi znamo da igramo 3×3. U svakom meču, kojih je bilo 5 minimum, postigli smo dovoljno poena da budemo zadovoljni. Jedina ekipa koja se prijavila da se oproba u ovoj novoj olimpijskij disciplini., Takmičenje je vrlo fizički naporno, a mi smo uspeli da odigramo sve mečeve bez povreda, iako smo bili jedna od naj starijih ekipa, a da i ne pominjem, da smo se prvi put oprobali u tom sistemu. Na kraju, rekao bih da mi žao što se mladi nisu oprobali, jer iskustvo je neverovatno, da nisu postigli ni jedan poen, opet bi doživeli nešto, što mnogi u basketu sanjaji

Ostavi komentar