a

Na Gradini kod Dimitrovgrada sprečen pokušaj iznošenenja 25.500 evra

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada sprečili pokušaj da se preko grance prenese 25.500 neprijavljenih evra. Novac je pronađen kod nemačkog državljanina turske nacionalnosti, koji je putovao ka Turskoj, saopštava Uprava carina.

This image has an empty alt attribute; its file name is 235-1-1024x683.jpg
Tokom kontrole automobila, u torbici za zaštitni prsluk, u kaseti između prednjih sedišta, otkriveno je 25.500 evra za koje putnik nije imao potvrdu o unosu novca u Srbiju. Putniku je vraćeno 10.000 evra, koliko je limit za iznošenje deviza bez prijavljivanja, a ostatak od 15.500 evra je privremeno zadržan, saopštila je Uprava carina.

Iz Uprave carina podsećaju putnike da je neophodno da novac u iznosu većem od 10.000 evra prijave kako na ulazu, tako i na lazu iz zemlje i na taj način spreče mogućnost da se nađu u prekršaju. Detalji u vezi sa prenosom novca preko granice mogu se pogledati na sajtu Uprave carina.

S. Aleksić (izvor: Uprava carina)

Foto: carina.rs

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar